GRATIS FRAKT

Dual Opposing konfigurasjon

01. Februar 2018

Ved første øyekast kan det virke selvmotsigende å plassere driverne 180 grader fra hverandre. Denne observasjonen vil være sann for høyere frekvenser (kortere bølgelengde) der to drivere vil øke 3dB mer lydtrykk enn med en. Men i dette tilfellet, med store subwoofere der bølgelengden reprodusert er betydelig lengre enn avstanden mellom driverne, summerer driverne til et økt lydtrykk på 6dB. Det er en dobbel akustisk forsterkning.

For å sette det i perspektiv; for å oppnå en liknende økning på høyere frekvenser, må fire drivere brukes, eller en driver på fire ganger arealet. Selv en dobling av areal, som er alt vi trenger i sub-bass verden, ville lage en hel rekke utfordringer i forhold til utvikling og design, ettersom vi allerede bruker en 13.8” membran.

Det er flere fordeler med å bruke to drivere, det har å gjøre med termisk kompresjon. Med to drivere, har du to talespoler, med dobbelt areal. Det økte arealet gjør det lettere å bli kvitt varmen, som ellers kan begrense maksimale lydtrykk, komprimere dynamiske peaker og generelt forvrenge signalet. Når det gjelder bass er ikke større alltid bedre, men mer, det er bedre.

Newtons tredje lov

For hver aksjon, er det en tilsvarende motsatt reaksjon. Når du dytter et høyttalermembran ut som responsen fra et tilført signal, tilkommer det en tilsvarende kraft på strukturen av høyttalerens chassis og kabinettet det er montert i, som prøver å bevege seg i motsatt retning med den samme kraften. Ved å bruke to drivere som peker i hver retning kanselleres disse kreftene totalt.

Motstilte drivere endrer naturligvis ikke noe når det gjelder trykket innvendig i kabinettet, som kommer av trykksettingen til driverne som pumper inn og ut. Denne kraften prøver bokstavelig talt å bøye kabinettets vegger, som gjør at de avgir bass ut av fase med driverne, som til slutt stjeler lydtrykk og introduserer farging av lyden. For å hanskes med det, har vi tydd til god gammeldags overdimensjonering, med minimum tommes tykke HDF kabinettvegger (to tommer på baffelen) og flere internavstivninger.

Med våre doble motstilte drivere og massivt overdimensjonerte kabinetter, blir vibrasjonene i kabinettet nesten ikke merkbart, selv om subwooferen spiller på høyt volum. Legg hånden på en Arendal Sound subwoofer, du vil føle svært, svært lite overhodet, selv om det virker som rommet ditt holder på å kollapse.

Sluttresultatet er bunnsolid, uforvrengt bass som kanskje ikke flytter planetene Newton hadde i tankene, men som du definitivt vil føle på egen kropp.1723 Series Sammenligning Subwoofere
Finish
Bass 13.8" 13.8" 2 x 13.8" 2 x 13.8"
Byggemateriale High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF)
Forsterker Avalanche 500DSP - 500W RMS Avalanche 500DSP - 500W RMS Avalanche 1000DSP - 1000W RMS Avalanche 1000DSP - 1000W RMS
Design Lukket Lukket / portet Lukket Lukket / portet
Størrelse 49.2H x 33.5B x 45D cm 63.7H x 45B x 55D cm 54.2H x 42B x 50D cm 71.2H x 50B x 60.9D cm
Vekt 24.5 kg 48.1 kg 41.4 kg 60.1 kg