GRATIS FRAKT

Premium byggekvalitet

01. Februar 2018

Premium byggekvalitet

Solide HDF-kabinetter

HDF (High Density Fiberboard) har høyere stivhet og er naturlig bedre dempet enn MDF (Medium Density Fiberboard), som resulterer i et lydmessig dødt kabinett. HDF ble også valgt fordi det kan maskineres mer presist enn MDF, som er spesielt viktig for å opprettholde presisjon på kritiske deler som den todelte waveguiden bygget av HDF og aluminium.

Arendal Sounds produkter bruker HDF i tykkelser fra 18 til 50 mm i alle design, der kritiske områder som elementets baffel og kabinettbaser er de tykkeste.

Interne avstivninger er strategisk plassert for å øke den totale kabinettstyrken og begrense uønskede vibrasjoner som kan farge lyden. De interne avstiverne er CNC maskinerte for å lage en jevn intern luftstrøm og for å minimere tap av volum, mens de fortsatt har god tykkelse på kritiske monteringspunkter.

Som den siste detaljen for å oppnå helt ressonansefrie kabinetter, har vi tillagt en butylbasert dempemasse på alle innvendige flater i kabinettet til 1723 Tower, Center og Monitor høyttalerne, for å være helt sikre på at kabinettene ikke tillegger en uønsket egenklang. Butyl er ikke brukt på 1723 S-modellene siden det er brukt mindre kabinetter og det ble påvist av både målinger og lyttetester at det ikke utgjorde noen forskjell på disse modellene.


Magnetiske metallgriller

Vi er meget stolte av våre eksklusive spesialproduserte griller. Til alle Arendal Sound høyttalere har vi laget en perforert metallgrill som tillater fri luftstrøm slik at den ikke påvirker lydkvaliteten. Til slutt har vi pakket den inn i et stilrent stoffstykke for å tone ned det visuelt harde utseendet fra metallgrillen, i tillegg til å dempe gjenværende småresonanser fra grillen.

Vi ønsket ikke plastpinner som festeanordning for grillen, som ville degradert det rene utseendet på kabinettet med pinnekopper. Neodymium magneter rett under overflaten holder metallgrillen med stor kraft, slik at uønskede bevegelser eller vibrasjoner unngåes ved høye lydtrykk. Grillene har en gummibeskyttelse for å sikre at kabinettene ikke blir skadet når du setter grillen på. Du vil høre et betryggende “thump” når grillen settes på plass. Uansett om grillen er av eller på, vil høyttalerne både låte og se bra ut.

Premium finish

Alle Arendal Sound-høyttalere kommer i fire forskjellige finisher;

  • Sort Matt
  • Sort Gloss
  • Hvit Matt
  • Hvit Gloss

For å sikre den beste kvaliteten med lang levetid, brukes opptil 12 strøk lakk på alle Arendal Sound-høyttalere, bestående av primer og polyuretanlakk, rubbet og polert for hånd for å oppnå det beste sluttresultatet. Vi bruker ikke vinyl noe sted.

Finishen er hva du ville forvente fra Hi-End-produkter.

Ingen plast - "Grønn lyd"

Vel, du kan finne en kabelstrips et og annet sted i plast, men ikke i noen komponenter fra Arendal Sound som påvirker lyden har det blitt brukt plast. Vi bruker tykke aluminiumsplater bak på våre subwoofere og høyttalere. Selv logoen vår er laget i anodisert aluminium. 


Internkabling

Ikke akkurat en typisk lampettledning. Alle produktene bruker flertrådede kabler, som er flettet sammen. Dette er ikke gjort for utseende, men valgt for å reprodusere en så konsis impedans som mulig samt å ha gode strømførende evner. Fordelen er veldig lavt signaltap uten problemer med skin-effekt som oppstår i kabler med stort tverrsnitt. Dette sikrer at hver driver ser hva forsterkeren formidler uten å farge lyden. 

Gummiføtter

Alle subwooferne kommer med rigide føtter (M6-gjenger) som har et godt grep i gulvet. Du slipper en subwoofer som danser rundt på gulvet, selv om det likevel hadde vært umulig med den rene massen i HDF-kabinettene våre som gjør dem ekstremt stille. Legg hånden på en av høyttalerne mens de spiller på full styrke; du vil kjenne svært, svært lite.1723 Series Sammenligning Subwoofere
Finish
Bass 13.8" 13.8" 2 x 13.8" 2 x 13.8"
Byggemateriale High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF)
Forsterker Avalanche 500DSP - 500W RMS Avalanche 500DSP - 500W RMS Avalanche 1000DSP - 1000W RMS Avalanche 1000DSP - 1000W RMS
Design Lukket Lukket / portet Lukket Lukket / portet
Størrelse 49.2H x 33.5B x 45D cm 63.7H x 45B x 55D cm 54.2H x 42B x 50D cm 71.2H x 50B x 60.9D cm
Vekt 24.5 kg 48.1 kg 41.4 kg 60.1 kg