GRATIS FRAKT

Utviklingsprosessen

01. Februar 2018

Utviklingsprosessen

Målet

Helt fra starten, har Arendal Sound produkter blitt utviklet med målet om å rekreere et originalt lydevent, så nøyaktig som overhodet mulig. Det krever særskilt vekt på å balansere følgende faktorer:

  1. Dynamikk
  2. Linearitet.
  3. Forvrengning.
  4. Effekttålighet.
  5. Frekvensrespons.
  6. Polarkarakteristikk.

Erfaring viser at hver av disse faktorene må legges til grunn i et design for å oppnå det fulle lydmessige potensialet. Dersom for mye vekt legges til en av disse faktorene, vil det gå utover de andre. Det finnes mange eksempler på høyttalerdesign som låter veldig godt på moderate nivå, men når de blir bedt om å reprodusere virkelige dynamiske svingninger på realistiske nivåer, så forsvinner lydkvaliteten kjapt. I den andre enden, er det eksempler på høyttalere som er designet for å spille høyt og fylle et stort rom med lyd, men som ofte er karakterisert av en farget lyd, som kan rangere fra det ubehagelige til direkte støtende - ikke spesielt musikalsk. Kunsten og vitenskapen bak Arendal Sound er å oppnå alle de forførende nyansene som gjør musikk så flott og likevel klare å holde masken ved veldig krevende dynamiske svingninger. Dette er helt kritisk, men ingen enkel oppgave å få til. Riktig kombinasjon av faktorene over er nøkkelen.

Ekstrem stresstesting

Stresstesting, eller akselerert livstesting er et kjennemerke ved alle Arendal Sound design. Hvert produktdesign kreves å fullføre en lang liste vanskelige (om ikke sinnsyke) tester. Fra tester med full effekt tilført i dagevis, og i noen tilfeller ukesvis, i tillegg til mekaniske, termiske og vibrasjonstester; alle produktene designet for å kjapt identifisere og korrigere potensielle problemer i design fasen. Dersom en komponent går istykker, finner vi ut hvorfor og skrinlegger den til fordel for noe bedre. Resultatet er et produkt som er så skuddsikkert som mulig for å sikre deg årevis med problemfri bruk.

Spesialutviklede komponenter

Høye målsetninger krever egenproduserte deler og en høy detaljorientering i hvert steg underveis til produktets realisering. Hver driver er spesifikt utviklet fra bunnen, som krever mye og kostbar tooling (spesialverktøy utviklet for å lage enhver del). Ingen drivere som var hyllevare traff målene vi hadde satt for våre produkter. Med over to års utvikling gikk vi fra teori til virkelighet - hver driver er først modellert ved bruk av avanserte FEA (Finite Element Analysis) teknikker for å møte våre mekaniske, elektromagnetiske og akustiske målsetninger.

Hver komponent fra den simpleste skruen, til delefilterets spoler, motstander og kondensatorer; til og med viklingene i talespolens termiske karakteristikk og lim ble evaluert og spesifisert til hvert produkt, med et mål om lydmessig nøyaktighet som styrte beslutningene hele veien. Etter grunnarbeidet med modellering, CAD og tooling er ferdig, blir alle høyttalere og subwoofere grundig analysert med moderne Klippel laserbaserte måleinstrumenter, Audio Precision og Clio måleutstyr, sammen med andre elektroakustiske testsystemer og andre “hemmelige oppskrifter”. Til slutt blir resultatene validert med ekstensive lyttetester for å forsikre at vitenskapen står i samspill med notene som triller ut av høyttalerne. Mye raffinering skjer underveis. Sluttresultatet er en kulminasjon av erfaring, modellering, testing og lytting… Sammen med en god porsjon blod, svette og tårer, og til slutt er vi mer enn bare litt stolte.

Designet i Norge. Unnfanget i Kina. Oppdratt av deg.1723 Series Sammenligning Subwoofere
Finish
Bass 13.8" 13.8" 2 x 13.8" 2 x 13.8"
Byggemateriale High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF)
Forsterker Avalanche 500DSP - 500W RMS Avalanche 500DSP - 500W RMS Avalanche 1000DSP - 1000W RMS Avalanche 1000DSP - 1000W RMS
Design Lukket Lukket / portet Lukket Lukket / portet
Størrelse 49.2H x 33.5B x 45D cm 63.7H x 45B x 55D cm 54.2H x 42B x 50D cm 71.2H x 50B x 60.9D cm
Vekt 24.5 kg 48.1 kg 41.4 kg 60.1 kg