GRATIS FRAKT

Hvorfor Arendal Sound?

Det var en tilfeldig kommentar i et av våre Skypemøter internt hos L-Sound. Kanskje ikke helt uvanlig, når tre lydentusiaster prater sammen, og uansett hvor businessrelatert samtalen var, så vandret vi litt ”off-topic”.

Vi diskuterte om hvor mange gode produkter, som kunne vært eksepsjonelle, “om bare”. Du vet hva vi snakker om. Saker som; hvorfor bruker de så mye penger på dette, når alt de skulle gjort var å bruke en ‘X’ - legg til en rimelig komponent av eget valg. Eller hvorfor må alt komme i gloss finish når noen foretrekker matt, så du slipper å se refleksjonen av filmen du ser fra høyttaleren igjen. Eller, eller, eller….

Dette gikk videre til hvordan vi blir utsatt for produsenters varierende produksjonstilgjengelighet, produktpålitelighet, misforhold i globale prissettinger, produkter som ikke dukker opp i det hele tatt og verst av alt, hvorfor mange produkter virker som de totalt ignorerer grunnleggende lydprinsipper, og som vi med tenkemåte som lydingeniører, ble ganske overgitte over. Noe av dette frustrerer kundene våre også, men ALT dette frustrerer oss!

Kommentaren som var spiren til frøet var “Hvorfor lager vi ikke vårt eget?”. Vi kjenner de beste personene til å involveres innen design og produksjon, vi kan kutte ut mellommannen (som har vært kjernefilosofien til L-Sound siden begynnelsen) for å øke produktenes verdi, vi får design som kan se flotte ut uten å være belastet som nyeste mote og det beste av alt, vi kan spesialbygge alt istedet for å fylle bokser med andre produsenters deler og sist, men ikke minst, så får vi levert produktene når vi vil.

Naturligvis ville ikke dette skje over natten. Det har tatt over to år med planlegging og utvikling, lytting til et stort utvalg tilgjengelige teknologier, designløsninger, raffinement av idéer, mer lytting, ytterligere raffinement og nå føler vi at vi har nådd målet vårt. Det var et utvalg av kjerneverdier som vi har holdt oss til under hele prosessen, uansett hva.

Pålitelighet. Ingen diskusjon, vi må levere pålitelige produkter. Produktene må være robuste nok til å tåle kontinuerlig høye volum, dagen lang, hver dag og låte forbasket bra hele veien.

Utviklingen. Ingenting som ikke hadde noe for seg sett fra en lydingeniørs øyne skulle bli inkludert. Mange diskanttyper og anretninger ble fraskrevet. Når det kom ned til målinger, var mange rett og slett ikke så nøyaktige, robuste, eller enda verre, hadde bekymringsverdig høye forvrengningsverdier for å levere “magien” sin. Vi kom stadig tilbake til å bruke utprøvde teknologier, men med fleksibiliteten til å produsere nøyaktig det som trengtes for å bli brukt etter våre prinsipper.

Romuavhengighet. Alle de beste designene vi har hørt og brukt, er også de mest konsise fra et rom til et annet. Dette er ikke tilfeldig. Å kontrollere spredningen av lyden som sprer seg i retninger som ikke peker rett mot lytteposisjon, er nøkkelen til oppnå en konsis reproduksjon av lyden fra rom til rom.

Kvalitet. En naturlig partner til pålitelighet, kvaliteten ligger i detaljene. Det er ingen terminalplate av plast på baksiden av høyttaleren. Plast er faktisk helt utelukket fra ethvert sted det ikke gir et aktivt bidrag til lydkvaliteten. Her er ingen gullplettering som skjuler stålkoblinger. Våre gjemte magneter holder grillene på plass helt usynlig, uansett hvor høyt du spiller. Vi kunne vært gjerrige på enkelte detaljer uten at det gikk utover ytelsen, men vi ville ha noe som ikke bare gjorde oss stolte over å bli brukt i våre egne systemer, men også stolte over å ha et produkt med vårt navn på i ditt lytterom.

Verdi. Arendal Sound-produkter sendes direkte fra oss og til deg, over hele verden. Vi kunne justert opp prisen slik av våre høyttalere og subwoofere satt skulder til skulder med produkter med tilsvarende kostnad. Vi kunne gjort gode penger på det. Men det er ikke konseptet til L-Sound og det er definitivt ikke konseptet til våre første egenproduserte produkter. Vi var bestemt på å holde en streng kontroll slik at du kjøper en kvalitetskomponent, en kvalitetskonstruksjon og en kvalitetsfinish som du ikke finner i nærheten av i denne prisklassen. Som vi har gjort tidligere, så utfordrer vi markedet til å komme opp til vårt nivå, og ikke at vi synker til deres.

Service. Det dristige utsagnet vårt om verdi demonstreres med vår 60 dagers Buy & Try, og massive 10 års garanti på mekaniske komponenter og kabinett, og 5 år på elektriske komponenter. Ingen annen produsent har selvtilliten til å la deg nyte og spille på et produkt i to fulle måneder, for ingen større risk enn kostnaden for returfrakt, og selv den har vi redusert til et minimum for våre kunder.

Vi sikter høyt med 1723-serien og føler vi har truffet våre mål og enda litt til. Dette er bare begynnelsen...

1723 Series Sammenligning Subwoofere
Finish
Bass 13.8" 13.8" 2 x 13.8" 2 x 13.8"
Byggemateriale High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF)
Forsterker Avalanche 500DSP - 500W RMS Avalanche 500DSP - 500W RMS Avalanche 1000DSP - 1000W RMS Avalanche 1000DSP - 1000W RMS
Design Lukket Lukket / portet Lukket Lukket / portet
Størrelse 49.2H x 33.5B x 45D cm 63.7H x 45B x 55D cm 54.2H x 42B x 50D cm 71.2H x 50B x 60.9D cm
Vekt 24.5 kg 48.1 kg 41.4 kg 60.1 kg