GRATIS FRAKT

Lukket vs Portet Design - Subwoofere

Lukket kabinett

Alle Arendal Sound subwoofere starter med et optimalt dempet, lukket kabinett designet med lav Q. Ytelsen i de lave frekvensene er korrekt dempet som gir en kjapp impulsrespons som er tiden driveren bruker på å stoppe bevegelsen etter et signal er tilført er veldig kort, og ruller naturlig av med 12dB/oktav under den kombinerte resonansfrekvensen mellom kabinett og driver. Resonansfrekvensen (angitt som -3dB punktet) er noe høyere enn for et portet kabinett, mens det portede kabinettet har en avrulling på 24dB/oktav. På papiret viser -3dB punktet til de portede kabinettene at de virker å gå dypere, men det lukkede kabinettet kompenserer med bedre respons i den aller dypeste bassen grunnet den slake avrullingen etter -3dB punktet.

Som med Arendal Sound høyttalerne, men enda tydeligere grunnet den økte utstrekningen i dypbassen til subwooferne, passer den lukkede løsningen mindre rom og plasseringer nær vegg. Responsen øker gjerne med 6-12dB ekstra pr. oktav under 40Hz. Dette kombinert med avrullingen i et lukket kabinett gir gjerne en dyp og naturlig jevn bassrespons i rommet, og i de rette rommene vil bassresponsen strekke seg helt ned til under 10Hz - her snakker vi jordskjelv!

På alle Arendal Sound subwoofere, gir vi mulighet til å tilpasse nivået til ditt rom og til dine preferanser. Våre subwoofere har EQ settinger som velges med en bryter på bakpanelet. Posisjon 2 (EQ2) er kun den faktiske responsen fra subwooferen, mens EQ1 legger til litt ekstra bass under 40Hz. Ikke nok til å gjøre subwooferen helt flat i et ekkofritt rom, men litt mer for å kompensere for større rom eller rom som av en grunn trenger mer hjelp fra subwooferen for å få de dypeste oktavene til å låte perfekt.

Selvfølgelig vil mange kjapt innse at det ekstra løftet også kan legge til mer bass i rom som egentlig ikke trenger det, som forandrer action filmer til rene bass-festene! Vi tilbyr valgene, du bruker dem for å tilpasses din egen smak uten bekymringer, da vår sofistikerte DSP vil beskytte subwooferen din.

Portet kabinett

Grunnet det store internvolumet kan Subwoofer 1.5 og Subwoofer 3 også brukes som en portet subwoofer. Ved å fjerne skumpluggen fra den store slotporten, øker dypbassresponsen og den får en annerledes klang. Dempingen er noe mindre optimal enn som en lukket løsning, men det kompanseres med økt lydtrykk. Den aller dypeste bassen er noe tilbaketrukket i forhold til et lukket kabinett, men på alle hørbare frekvenser er det langt mer nivå som en portet løsning.
1723 Series Sammenligning Subwoofere
Finish
Bass 13.8" 13.8" 2 x 13.8" 2 x 13.8"
Byggemateriale High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF) High Density Fiberboard (HDF)
Forsterker Avalanche 500DSP - 500W RMS Avalanche 500DSP - 500W RMS Avalanche 1000DSP - 1000W RMS Avalanche 1000DSP - 1000W RMS
Design Lukket Lukket / portet Lukket Lukket / portet
Størrelse 49.2H x 33.5B x 45D cm 63.7H x 45B x 55D cm 54.2H x 42B x 50D cm 71.2H x 50B x 60.9D cm
Vekt 24.5 kg 48.1 kg 41.4 kg 60.1 kg